Online lessons for all levels of Greek, Online course for teachers of Greek: TEACHING THE TEXT AT ALL LEVELS

Kedves mindenki! Elkészült a magyar és görög feliratos, jó felbontású első és második része a tavaly forgatott "Görög vidékek és ízek" című főzős, úti filmnek.

Az ókor szerelmesei lélegzetüket visszafojtva követik az eddig ismert legnagyobb makedón sír feltárását. A sírdomb Nagy Sándor halálának időszakából származhat, és minden bizonnyal teljesen érintetlen az ókor óta.

Te tudtad? Több, mint 6000 görög szót használunk az angol nyelvben.  Ezzel kapcsolatban készült egy iPhone app könyv is, Annie Stefanides által «You speak Greek, you just don’t know it» vagyis Te beszélsz görögül, csak nem tudsz róla:)

Énekest, ill. énekesnőt keres egy főként görög zenét játszó balkáni zenekar.

Köszönjük mindenkinek, aki megjelent a sportnapon, remélem jól érezte magát mindenki! Külön köszönet minden szervezőnek, akik lebonyolították a rendezvényt és segítettek az előkészületekben és az utómunkálatokban! Ha az önkormányzatok nem támogattak volna, nem sikerült volna! Köszönjük! Efharistume!

A Jótékonysági Esten, amit a MOM Kulturális Központ - MOM kupolateremben tartottunk április 16-án sokan megjelentek, végre összefogott a nép, négyszer annyi adomány gyűlt össze, mint amit reméltünk.

Itt meg tudod nézni a Görög Nemzeti Ünnepen (Budapest, 2012.03.24-én) a Radnóti Miklós Művelődési Házban - RAM tartott ünnepi műsort, amely a GIE közreműködésével jött létre. 

Kérjük adója 1%-val 2012-ben is támogassa a Görög Ifjúsági Egyesületet! Köszönjük!

Szeretettel meghívunk mindenkit, akinek fontos a Görög Kultúra Háza mielőbbi felépülése, hétvégenként társadalmi munkára!

Számos nagyvárosban és most már Budapesten is sokan vonultak az utcára „Mindannyian görögök vagyunk” felkiáltással, hogy kifejezzék szolidaritásukat a görög nép helyzete miatt. Több európai nagyváros, úgymint Helsinki, Köln, London, Amszterdam, Párizs, Koppenhága belvárosában február 18-án került sor a „We're all Greek now!” szlogenű tüntetésre.