Joomla 2.5 Slideshow created by users based hosting reviews hosing guide and ratings.

Kék-fehérben az Ihász utcában

Hangos, hangulatos zene, gyerekzsivaj és a szurkolás hangjai hallatszódtak az Ihász utcai sporttelep felől szeptember 15-én a déli órákban. A Görög Ifjúsági Egyesület rendezte meg az aktuális családi sportnapot.

A sporttelep minden szegletében történt valami. A műfüves futballpálya két részre osztva, értelemszerűen itt a focimeccsek zajlottak több korosztályban is. A fedett teniszpályán asztalitenisz, kosárlabda és kispályás foci volt az uralkodó. greek  115A sátor mögött ideiglenes lőteret alakítottak ki, céltáblák helyett ezúttal összenyomott üdítős fémdobozok szolgáltak. Egy másik sarkon a gyerekek kedvence, az arcfestés asztala előtt álltak sorba, de nem hiányzott a fantasztikus ízeket, illatokat árasztó görög konyha sem! Az árnyat adó fák alatt az idősebb korosztály játszott „vérre menő” társasjátékot.   

greek  127Az volt a benyomásunk, hogy valamilyen megkésett majális vagy juniális pergő sporteseményeit látjuk. A sport stimmelt, ezért a többit megerősítendő avagy cáfolandó, megkerestük a rendezvény szervezőjét. Nikáki Afroditi, az egyesület vezetőségi tagja nyilatkozott lapunknak. 

A Görög Ifjúsági Egyesület nagyon jó kapcsolatban áll a budapesti görög kisebbségi önkormányzatokkal, köztük a kőbányaival is, de ugyanez jellemzi az ország más településein működő önkormányzati kapcsolatainkat is. Például, most is vannak itt Beloianniszból is! Egy teljes busszal jöttek, ennek megszerzésében a mi egyesületünk segédkezett. greek  147A sportnapot elvileg bárhol megrendezhettük volna, de a kőbányai sportközpont nagyon jó feltételeket biztosított, így jómagam és a testvérem, Nikákisz Szofoklész, akivel mindketten az elnökség tagjai vagyunk, úgy határoztunk, ezzel élni kell, és ide jöttünk. Tavaly az Építők sporttelepen voltunk - mondta.

Az már csak hab a tortán, akarom mondani, méz a baklava sütin, hogy kiderült, Afroditi és a testvére a volt Kápolna téri, jelenleg Janikovszky Éva Általános Iskolába jártak, és tősgyökeres kőbányaiként közel áll hozzájuk ez a sporttelep.

Ahhoz pedig nem kellett különösebben éleslátásúnak lenni, hogy a nap folyamán űzhető sportágakat észrevegyük: hatalmas transzparensen kínálta magát a röplabda, a sakk, a ping-pong, a csocsó. greek  133És, ha kevésbé is tekintjük sportnak, de a kellemes testmozgás és időtöltés közé sorolandó a frizbi, a hulla-hopp karika, az ugrálókötél, a karikadobálás, sőt a lufifújó verseny is!

A rendezvény pénzügyi hátteréről pedig megtudtuk, a belépődíjon és az egyes versenyekre szóló nevezési díjakon kívül forrást jelentett az önkormányzatok támogatása is.

Itt főleg a görög önkormányzatokról beszélek, hiszen elsődleges érdekük, hogy segítsék a görög kisebbség összetartását, az identitás fenntartását, a közösségek fejlődését - egészítette ki Afroditi az eddig elmondottakat.

Beszélgetésünket a műsorközlő felhívása szakította félbe, miszerint pár perc múlva az U7 és U8 korosztály foci eredményhirdetése következik. Megköszönve a tájékoztatást elköszöntünk Afrodititől. A gyerkőcök a pályán, közel a bejárathoz ücsörögtek. Először az U7 csapatait szólították. A 4. helyen végzett a Kőbánya A, bronzérmes lett a Kőbánya B csapat, a második helyen zárt a Beloiannisz B csapata, végül a korosztály győztese a Beloiannisz A csapata lett. 

greek U7-I  077

Az U7 korosztály győztese

A sportnapon készített fotók a képgalériában >>

A fotók után az U8 korosztály következett. Itt 2. lett a Beloiannisz E, az 1. helyen pedig a Kőbánya E csapata végzett.

greek U8

Az U8 korosztály győztese

A csapatkép itt sem maradhatott el. (Megjegyezzük, a felnőttek vetélkedése ez után kezdődött, az eredményhirdetésre pedig már a késő délutáni órákban került sor.)

A fotózás után igyekeztünk minél többet megörökíteni a vidám sportnapból. Kattogott a kamera, majd kapva az alkalmon, kipróbáltuk a célba lövést is. A fegyver célzó berendezése remekül működött, egy ötös rövid sorozattal telibe kaptuk a már említett rendhagyó céltáblát.

greek foci

A sportnapon készített fotók a képgalériában >> 

Írta: Oszvald György

Forrás: http://www.10kerkult.hu/, fotók: 10kerkult.hu/OGY