Joomla 2.5 Slideshow created by users based hosting reviews hosing guide and ratings.

Beloiannisz / Egyházközség - Pyrgos - GIE

Zarándok útról... A beloianniszi Szent Panteleimon-napi hagyományteremtő rendezvényünkre, távolabbi megyékből érkező zarándokok is csatlakoztak július 28-án.

Beloianniszi Szent Panteleimon nap

A zarándok útról további fotók itt tekinthetők meg >>

A Budapestről érkező busz a GIE szervezésében érkezett a görög ortodox templom elé, ahol a beloianniszi zarándokok szeretettel várták. 18 órakor elindultak a zarándokok Dunaújvárosba, ahol szertartás történt a Duna partján, amit József atya tartott. A résztvevők egy-egy szál rózsát dobtak a Dunába, ahol ez idő alatt a mécseseket is a vízre helyezték, és a folyón engedték útjára.

20:30-kor érkeztek vissza a beloianniszi templomkertbe a zarándokok, ahol egy-egy tál gulyással kedveskedtek a nyugdíjas klub résztvevői. Egy kis ásványvízzel, üdítővel kedveskedett a GIE és a Pyrgos egyesület. Egy kis pihenés az egésznapos meleg után, a Pyrgos és a GIE futóvirágot ültetett a hagyományteremtő rendezvény alkalmából a templomkertben.

Este a Pyrgos zenekar húzta a lábalávalót majdnem 1-ig. Időközben több helybéli lakos is csatlakozott, mellyel még színesebb, barátságosabb lett az ünnep hangulata.

Tervek szerint a jővő évi folytatás (hagyományőrzés) előtt, közben és után is lennének közös programok az Egyházközség a Pyrgos és a GIE részvételével, valamint az ezek után esetlegesen csatlakozó önkormányzatokkal, szervezetekkel stb...

Köszönet az Egyházközség, a Pyrgos és a GIE részéről mindenkinek aki csatlakozott a 2012. július 28-i rendezvényhez!

A rendezvényen készített fotók itt tekinthetők meg >>

Forrás: http://pyrgos.pyrgos.hu/