Joomla 2.5 Slideshow created by users based hosting reviews hosing guide and ratings.

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kuradaki/gie.hu/plugins/system/jat3/jat3/core/menu/base.class.php on line 178

Választás 2019

 
     
Választás 2019 jelöltek   GIE logo
     

GIE program

A Görög Ifjúsági Egyesületet 2001-ben alapították Magyarországon élő görög nemzetiségű fiatalok azzal a céllal, hogy összefogják a közösséget, valamint a görög fiatalok és az idősebb generáció számára olyan közösségi programokat szervezzenek, amelyek segítik őket identitásuk megőrzésében, az anyaország hagyományainak ápolásában, valamint a generációk közötti kapcsolat szorosabbra fűzésében.

Az akkori görög fiatalok azt is célul tűzték ki, hogy az Egyesület törekvései időtállóak legyenek, ne csak néhány év, hanem sok-sok évtized távlatában is működőképesek maradjanak, hiszen az utánpótlás mindig aktuális és kiemelkedően fontos kérdés.

Képviselőink és egyesületünk mögött több tucatnyi 25 és 35 év közötti aktivista várja az alkalmat,hogy újra csatlakozzanak a görög létformába, hogy áthidaljuk a demográfiai szakadékot az idősebb és a fiatalabb generáció között. Ez az egyik fő célunk, hogy (újra) aktivizálhassuk a középkorosztályt és felkavarjuk az álló vizet. tovább >>


Jelöltek

Anasztasziadisz Marcell

Anasztasziadisz Marcell

Görög Ifjúsági Egyesület
Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata és
Budapest - VI. kerület képviselőjelölt

Anasztasziadisz Marcell vagyok, 23 éves, félig görög származású. Közgazdászként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus alapszakán. Ötödik éve készítek fel diákokat matematika érettségire önkéntes munka formájában. Jelenleg informatikai tanácsadóként dolgozom az egyetemi mesterképzés mellett.

   
Bozóki János

Bozóki János

Görög Ifjúsági Egyesület, Budapest - III. kerület képviselőjelölt

Bozóki Jánosnak hívnak. Görög édesanyától származom. Beloianniszban nőttem fel. Jelenleg a vállalkozásom is ott van, amiben beloiannisziakat alkalmazok. Gyerekkorom óta tanulom a görög nyelvet. 9 évet Athénban éltem, szintén görög származású feleségemmel. Lányom Görögországban született. 2009 óta Budapesten élek a családommal, a III. kerületben.

   
Cangosz Ioannis

Cangosz Ioannis

Görög Ifjúsági Egyesület
Fővárosi Görög Önkormányzat és
Budapest - VIII. kerület képviselőjelölt

Cangosz Ioannis, harmadik generációs magyarországi görög vagyok. Szegedi születésűként korábban aktívan részt vettem a helyi görög önkormányzat életében (nyelvtanulás, táncestek, nyelvkönyv kiadás, stb.) és immáron, hogy egy éve Budapesten élek, célom beintegrálódni a helyi görögség mindennapjaiba. Egyébiránt közgazdász hallgató, megrögzött futó és amatőr ukulele pengető vagyok.

   
Caruhasz Krisztina

Caruhasz Krisztina

Görög Ifjúsági Egyesület
Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata és
Budapest - XVIII. kerület képviselőjelölt

Caruhasz Krisztina vagyok, beloianniszi születésű görög, férjemmel és 3 gyermekemmel görögül beszélünk otthon. Kezdeményezésemre és a kezeim alatt indult el Budapesten, a XVIII. kerületben a görög nyelvoktatás. Jelenleg a Ciprusi Nagykövetségen dolgozom. Célom a gyermekeink identitástudatának erősítése, az élő görög hagyományok, népszokások megismertetése minden korosztály számára a rendszeres kerületi eseményeken keresztül. Aktívan részt veszek a kerület nemzetiségi pályázati projektjeinek megvalósításában.

Kerületi program - Μαζι για το 18ο Διαμέρισμα!

   
Cukalasz Márkosz

Cukalasz Márkosz

Görög Ifjúsági Egyesület
Budapest - XIV. kerület képviselőjelölt

Cukalasz Márkosznak hívnak, apai részről vagyok görög származású. Felszolgálóként dolgozom Budán, egy étteremben. Szabadidőmben szívesen járok görög rendezvényekre, akár résztvevőként, akár nézőként. Aktív tagja voltam a Helidonaki Táncegyüttesnek, ahol sok itthoni görög fiatalt megismerhettem. Szeretném a kis közösségünket összekovácsolni, és még több programot csinálni! Október 13-án számítok mindenki szavazatára, a bizalmat ígérem meghálálom!

   
Dellagrammatika Antigóné

Dellagrammatika Antigóné

Görög Ifjúsági Egyesület, Budapest - I. kerület képviselőjelölt

Dellagrammatika Antigóné vagyok, 36 éves budapesti anyuka. Tanulmányaim az ELTE TTK-n folytattam, máig nagyon érdekelnek a különböző földtudományok (geológia, paleontológia, környezetvédelmi kérdések elsősorban). Az egyetem után a MOME könyvtárában dolgoztam, ami egy új világot nyitott meg előttem. Nagyon szeretem Athént, fényestül-árnyékostul, mindig vágyom arra, hogy jobban és jobban megismerjem.

   
dr Dzindzisz Jorgosz

dr. Dzindzisz Jorgosz

Görög Ifjúsági Egyesület
Budapest - II. kerület képviselőjelölt

Dzindisz Jorgosz vagyok, a történelemtudományok kandidátusa, PhD, Tudományos főmunkatárs; Nyugdíjas. A Kisebbségi Kerekasztal tagja, a Kisebbségi Kerekasztal tárgyalódelegációjának tagja; A Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete Ifjúsági Bizottságának elnöke (1984-1987); A Magyarországi Görögök Kulturális Egyesületének titkára (1987-1992); A Görög Országos Önkormányzat elnöke (1995-2003); A Fővárosi Görög Önkormányzat elnöke (2011-2015).

   
Fotiadisz Szavvasz

Fotiadisz Szavvasz

Görög Ifjúsági Egyesület
Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata képviselőjelölt

1961-ben születtem Görögországban, két nagy gyermekem van. Közgazdasági diplomával rendelkezem, 30 éve dolgozom a szakmában. Több éven keresztül gazdasági vezetőként dolgoztam mind a verseny-, mind a közszférában. Jelenleg az MGOÖ gazdasági vezetőjeként segítem a görögség munkáját.

   
Gakisz Jorgosz

Gakisz Jorgosz

Görög Ifjúsági Egyesület
Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata képviselőjelölt

36 éves vagyok, édesapám görög, édesanyám magyar származású. A családommal születésem óta Beloianniszban élek. Feleségemmel és 9 éves kisfiunkkal lakunk együtt a szülői házban. 6 éves koromtól tanulom a görög táncokat és rendszeresen jártam fellépni, majd a falu focicsapatàban is a görög színeket képviseltem. Jelenleg a beloianniszi öregfiúk csapatàban játszom, fiam szintén táncol a Pyrgos tánccsoportban, és a falu U11 -es focicsapatàban játszik, tehát követi a családi hagyományokat. 2013 óta pincér gyakorlati oktatóként dolgozom Érden, egy szakközépiskolàban.

   
Hristodoulou Konstantinos

Hristodoulou Konstantinos

Görög Ifjúsági Egyesület
Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata képviselőjelölt

Budapesten születtem görög szülők gyermekeként. Nős vagyok, két gyermek édesapja. Jelenleg a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának Hivatalát vezetem, ezt a tevékenységét öt éve látom el. Korábbi években a Ciprusi Nagykövetségen, később, 11 éven keresztül a Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetség Konzuli Osztályán dolgoztam. Újgörög szakos tanári diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsész Karán szereztem. Hiszem, hogy a magyarországi görög származású fiatalok beintegrálásával picit felkavarjuk az állóvizet, akik lelkes, intelligens, és nem utolsósorban jó ötleteikkel közösségünk mindennapi életébe színt visznek. Boldog vagyok, hogy egyre több fiatal csatlakozik hozzánk, és ez egyben reményt ad, hogy egy-két évtized elteltével ne csak a nevünkben maradjunk görögök!

   
Király Iliász Dávid

Király Iliász Dávid

Görög Ifjúsági Egyesület
Fővárosi Görög Önkormányzat és
Budapest - I. kerület képviselőjelölt

Édesanyám révén vagyok görög. A görög kultúra szeretetét nagyapám, a néhai Cárász Tászosz oltotta belém, aki a görög újság egyik főszerkesztője volt. A Vécsey utcai görög iskolában újrakezdett barátságaim által kerültem a Görög Ifjúsági Egyesületbe (GIE), amelynek később alelnöke lettem, és büszke vagyok rá, hogy én terveztem meg az egyesület logóját. Javaslatomra lett a GIE a görög nemzetiség első jelölőszervezete 2002-ben. A Fővárosi Görög Önkormányzat elnökhelyettesi posztját láttam el 2003 és 2007 között, majd az első magyarországi görög diaszpóra kutatása felé fordultam. Az utóbbi öt évben azzal járultam hozzá a görög kultúra ápolásához, hogy görögországi együtteseknek szerveztem fellépéseket, és szállásoltam el Magyarországon önerőből. Célom, hogy az új generáció tagjai is képviseltetve legyenek a honi görögség intézményeiben.

   
Kolea Nikoletta

Kolea Nikoletta

Görög Ifjúsági Egyesület
Fővárosi Görög Önkormányzat képviselőjelölt

Kolea Nikoletta vagyok, 33 éves, 2011 óta pénzügyi - számviteli ügyintézőként dolgozom egy étteremláncolatnál. Édesapám görög, Édesanyám magyar származású. 10 éves koromban ismerkedtem meg a görög nyelvvel és tánccal, a Helidonaki Görög Hagyományőrző Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttes tagja vagyok már 23 éve, jelenleg pedig a gyerekeket tanítom. Rendszeresen járunk fellépésekre, ez az életem meghatározó része lett (köszönöm a Szüleimnek, hogy anno beírattak). Szeretném, hogy minél több fiatal járjon el a  rendezvényekre és ismerkedjen meg a tánc kultúrájával, ahogy ezt mi is tettük.

   
Lazaridis Iordanis

Lazaridis Iordanis

Görög Ifjúsági Egyesület
Fővárosi Görög Önkormányzat és
Budapest - XIII. kerület képviselőjelölt

23 éves vagyok, Görögországban születtem és görögök a szüleim. Az iskolát kint kezdtem, de az első osztály vége előtt költöztünk ide, Magyarországra. 7 éves koromtól kezdve kezdtem el görög zenét tanulni, buzukit és éneket, a görög iskola görög zenei szakkörének keretein belül. Több zenekarban volt szerencsém játszani, akikkel sokat koncerteztünk különböző ünnepségeken és rendezvényeken. Kereskedelmi tanulmányaimat nemrég fejeztem be, és idén csatlakoztam a Görög Ifjúsági Egyesülethez. Örömmel várom a közös munkánkat, hogy fenntartsuk és erősítsük itthon a görög közösséget és a kultúrát.

   
Makkainé Szelindi Stella

Makkainé Szelindi Stella

Görög Ifjúsági Egyesület
Fővárosi Görög Önkormányzat és
Budapest - XVIII. kerület képviselőjelölt

Makkainé Szelindi Stella vagyok, görög származású fiatal. A magyarországi görög közösségben 14 éves koromig a XVIII. kerületi tánccsoport tagja voltam. 2011 óta a Studio Glapro Rendezvényszervező Kft. ügyvezetői pozícióját látom el.  Emellett egy, a kórházak  fejlesztésével, és eszközparkjának bővítésével foglalkozó Alapítvány elnöke vagyok. Erősségem a pályázatírás, és az ezzel kapcsolatos dokumentációk. Lojális, agilis, empatikus személynek tartom magam. Fontosnak tartom, hogy a velem egykorúak is részt vegyenek közösségünk életében, és gyermekeink identitását megőrizzük, a nyugdíjasoknak lehetőséget biztosítsunk görögségük átélésére.

Kerületi program - Μαζι για το 18ο Διαμέρισμα!

dr Miliosz Nikolett

dr. Miliosz Nikolett

Görög Ifjúsági Egyesület
Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata és
Egri Görög Önkormányzat képviselőjelölt

Dr. Miliosz Nikolett vagyok, 35 éves, görög származású jogász, tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán, jogász szakon végeztem, s azóta is rendszeres továbbképzéseken veszek részt. 2002 óta vagyok az Egri Görög Önkormányzat, 2007 óta a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának képviselője, 2014 óta elnökhelyettese. 2003 óta lelkes tagja a Helidonaki Görög Táncegyüttesnek, majd a mögé szerveződött egyesületnek. Hosszú évek óta segítem a Görög Ifjúsági Egyesület munkáját is. Éveken át írtam a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata hivatalos lapjának, az Ellinizmosznak, majd 2017-től többedmagammal a Kalimera Eger! nevű blog számára készítek cikkeket, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjaként. Kiemelkedően fontosnak tartom egy olyan görög közösségi szellem kialakítását, mely az összetartásra, és nem pedig a széthúzásra épül, hiszen ez a záloga annak, hogy a konfliktusokból kiábrándult görög származású fiatalok visszatérjenek a közösségbe, s velük együtt folytathassuk a görög hagyományőrzésre és érdekképviseletre épülő munkát, melyben minden korosztály számára megfelelő értékek teremthetőek.

Mitropoulos Tamás Iliász

Mitropoulos Tamás Iliász

Görög Ifjúsági Egyesület
Magyarországi Görög Országos Önkormányzata képviselőjelölt

Budapesten születtem 1971-ben, apai ágon görög, anyai ágon magyar származású vagyok. Két fiam van, a XIII. kerületben lakom. Az 1995-ben alapított családi cégünk tagja vagyok a kezdetektől, Görögországból importált termékek nagykereskedelmi értékesítésével foglalkozom. Teljes mértékben támogatom a hatalmi helyzetéből adódó lehetőségekkel önérdekből visszaélő, a magyarországi görögséget megosztó jelenlegi, korrupt "elit" választás útján való leváltását, a közéletből való eltávolítását, mely feltétlenül szükséges a görög közösség fennmaradásához és újjáépítéséhez. Ehhez adom a nevemet.

   
Nikáki Afroditi

Nikáki Afroditi

Görög Ifjúsági Egyesület
Fővárosi Görög Önkormányzat és
Budapest - XVIII. kerület képviselőjelölt

Budapesten születtem görög szülők gyermekeként, és már kiskorom óta aktív tagja vagyok a magyarországi görög közösségnek. Először a Helidonaki Görög Hagyományőrző Táncegyüttes alapító tagjaként és a görög iskola tanulójaként vettem részt a rendezvényeken, majd később a Görög Ifjúsági Egyesület elnökségi tagjaként inkább már a szervezésben és a rendezvények lebonyolításában volt szerepem. Az elmúlt években pedig a Budapest XVIII. kerületi görögöket volt lehetőségem képviselni szoros kapcsolatot ápolva más görög szervezetekkel. Célom továbbra is a görög közösség támogatása és képviselete, valamint a görög örökség és a görög hagyományok megőrzése.

Kerületi program - Μαζι για το 18ο Διαμέρισμα!

Nikákisz Szofoklész

Nikákisz Szofoklész

Görög Ifjúsági Egyesület
Budapest - I. kerület képviselőjelölt

35 éves vagyok, görög szülőktől származom. 1 éve költöztünk a családommal Szigetszentmiklósra. 6 éves koromban kezdtem táncolni a Helidonaki Táncegyüttesben, és azóta is rendszeresen járok fellépni, amit nagyon élvezek a mai napig. 2008 óta vagyok egyéni vállalkozó, mint rendezvényszervező, és ezalatt az idő alatt rengeteg kihívással és problémával találkoztam, melyek legyőzése során újabb tapasztalatokra tettem szert. 2010-ben választottak a Görög Ifjúsági Egyesület vezetőjének, és azóta folyamatosan kapjuk a felkéréseket nemzetiségünk képviseletére. Ezt a vonalat szeretném továbbvinni, bővíteni és kiterjeszteni minden témakörben, az Egyesület elvei alapján.

   
Thomosz Zoi

Thomosz Zoi

Görög Ifjúsági Egyesület
Fővárosi Görög Önkormányzat képviselőjelölt

Gyermekkorom óta sok időt töltök Görögországban. Egy évig tanultam Athénban a görög nyelvet, 5 éve dolgozom a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatánál, mint titkárságvezető. Ezen idő alatt számos tapasztalatra tettem szert, melyet munkám során folyamatosan kamatoztatok. Szeretném több programmal szorosabbra fűzni a kapcsolatot a görög fiatalok között, hogy a jövőben is létezzen még aktív görögség Magyarországon.